BiH JE NEODRŽIVA ZEMLJA: Dodik naglasio glavni problem

Novosti online

28. 07. 2020. u 14:48

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio za Radio Republike Srpske je da nepotrebno dugo traje usvajanje budžeta BiH, te da činjenica da BiH u avgustu dobija budžet za ovu godinu govori o tome da je BiH neodrživa zemlja.

БиХ ЈЕ НЕОДРЖИВА ЗЕМЉА: Додик нагласио главни проблем

Foto: D. Pozderović

On je naglasio da u BiH značajno vladaju stranci, odnosno da pre svega upravljaju bošnjačkom političkom strukturom, te da pokušavaju da modeliraju BiH po svom shvatanju.

- Ovde živi samo ono što mora, a ne zato što je to neka politička volja ili želja bilo kojeg konstitutivnog naroda ili političkih elita - rekao je Dodik i napomenuo da je bilo godina kada je i zadnjih dana decembra usvajan budžet za tekuću godinu.

Naveo je da je bilo logično da budžet BiH bude usvojen, jer je postojao dogovor političkih lidera, ali da se SDA nije pridržavala toga usvajajući određene amandmane, a odbacujući one koji su došli od Saveta ministara.

- Drago mi je što se pokazalo da će se završiti ono što je bio bazični dogovor lidera postignut u Istočnom Sarajevu - istakao je Dodik.

Napomenuo je da javnost treba da zna da na budžet ne može potegnuti pitanje vitalnog interesa, odnosno da budžet može biti usvojen i sa glasovima dva člana Predsedništva BiH.

- Svedok sam toga često kada vidim da Bošnjaci menjaju svoje mišljenje onda kada se umešaju stranci. Jedino autentično danas u BiH deluje politička struktura Srba i Hrvata. Bošnjaci su podanički nastrojeni zapadnjacima koji pokušavaju da održe njihovo uverenje o politikama koje oni žele, a to je unitarna BiH i u tome treba tražiti razloge svim zahtevima, pa i zahteva u vezi sa budžetom - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)