KRIZNI ŠTAB OPŠTINE RUDO: Kazna za ugostitelje

R.M.

18. 07. 2020. u 14:25

NA nivou Republike Srpske, ugostiteljima je u ovo vreme pandemije virusa korona dozvoljen rad do 23 časa, a Krizni štab opštine Rudo, je donio vanredu meru-„ukor iz vladanja“, kojim je ovdašnjim ugostiteljima, zabranjen rad po mesečini.

КРИЗНИ ШТАБ ОПШТИНЕ РУДО: Казна за угоститеље

R.M.

- Od 16.do 27. jula, umesto do 23, dozvoljen nam je rad samo do 20 časova. Kažnjeni smo svi zato što je jedan naš kolega, na svoju ruku pre par dana organizovao žurku u kafiću, koju je najavio i putem fejzbuka. Sve se dogodilo u centru grada, a inspekcija nije reagovala. Umesto da bude kažnjen pojedinac i na kraju isnspektori, Krizni štab je, naredbom načelnika Rata Rajaka, kaznio sve ugostitelje. Rudo je za sada jedini grad u kojem kafići rade samo za vida, a zatvaraju se u prvi sumrak-kaže za „Novosti“ Predrag Grubiša, ugostitelj iz Rudog.

U poslednjih sedam dana u Rudom je od testiranih 57 lica, njih osam pozitivnih na virus korona, a 91 osoba je u samoizolaciji.Do pre ovog testiranja, Rudo je uz Čajniče i Kalinovik, jedinao u Rs bilo bez obolelih od Kovida-19.

R.M.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna