DODIK OČITAO LEKCIJU KOMŠIĆU: Hrvatski član predsedništva BiH udario na svetu srpsku zemlju, ali dobio snažan odgovor

S. M.

16. 07. 2020. u 19:03

SRPSKI član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentarisao je izjavu člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je tzv. Kosovo država i da je to kraj priče.

ДОДИК ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ КОМШИЋУ: Хрватски члан председништва БиХ ударио на свету српску земљу, али добио снажан одговор

Foto: D. Pozderović

- Potpuno je neumesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi uopšte komentariše situaciju u njemu susednoj, a nama matičnoj državi, posebno sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine, izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da Komšićeva izjava predstavlja otvoreno mešanje u unutrašnja pitanja druge zemlje, a s druge strane ta izjava vređa sve Srbe u BiH i to bi Komšić trebalo da zna.

- Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao reći Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije?! Sigurno je da se ovakvim istupima, kakav je Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu, kazao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

Inače Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva BiH za Dojče vele je na pitanje sprema li Se BiH da prizna Kosovo izjavio je sledeće:

- Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsedništva, to nije nepoznata stvar. Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada – ako ćete biti realni i pragmatični – (tzv) Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše. Sada smo svedoci najnovije serije protesta. Pandemija korone je bila iskorištena za jednu vrstu bunta i rečeno je da je to protest protiv uvođenja policijskog sata. Nakon par trenutaka je bilo jasno da to nema veze sa pandemijom nego da je reč o (tzv.) Kosovu, jer sve ono što smo viđeli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!