DODIK RASKRINKAO DŽAFEROVIĆA: Bošnjački član Predsedništva BiH naterao Švajcarce da izmene video-poruku o Srebrenici zbog jedne reči

S. M.

14. 07. 2020. u 13:00

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je u pismu upućenom predsedniku Švajcarske Konfederacije Simoneti Zomaruga da je informisan da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović vršio direktan pritisak na njen kabinet da izmeni video-poruku komemorativnom skupu u Srebrenici uz eksplicitan zahtev da njeno obraćanje mora da sadrži reč "genocid".

ДОДИК РАСКРИНКАО ЏАФЕРОВИЋА: Бошњачки члан Председништва БиХ натерао Швајцарце да измене видео-поруку о Сребреници због једне речи

Foto: Predsedništvo BiH

Dodik je zamolio Zomarugovu da Džaferovićeve stavove i zahteve shvati kao njegove lične stavove, koji ni na koji način ne odražavaju zvaničan stav BiH, te da je najgrublje zloupotrebio instituciju Predsedništva BiH, u kome se odluke donose konsenzusom sva tri člana Predsedništva BiH.

- Na ovaj način gospodin Džaferović nanio je ogromnu štetu našim bilateralnim odnosima. Ovakva vrsta pritiska i cenzure ne samo da nije diplomatski primerena, nego može ozbiljno da naruši naše prijateljske odnose, naveo je Dodik u pismu.

On je naveo da je Švajcarska Konfederacija primer decentralizovane zemlje u kojoj se uvažavaju jezičke, verske i etničke razlike, dok je sa druge strane BiH i dalje zemlja u kojoj bošnjački predstavnici zluopotrebljavaju zajedničke institucije BiH, stavljajući ih u službu isključivo bošnjačkog naroda i zaštitu njegovih interesa, a na štetu Srba i Hrvata, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

- Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost Švajcarskoj Konfederaciji i svim njenim građanima na nesebičnoj pomoći, koju pružate Republici Srpskoj, BiH i drugim zemljama Zapadnog Balkana. Vaša zemlja dala je zanačajan doprinos obnovi Republike Srpske i BiH, ali i izgradnji mira, jačanju zdravstvenpog sektora, tržišne ekonomije i na polju obrazovanja - naveo je srpski član Predsedništva BiH u pismu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu