MEĐU ZARAŽENIMA DETE OD 5 GODINA: Epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor

N. Đurić

14. 07. 2020. u 15:39

NA području opštine Prnjavor u protekla 24 časa potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze virusa korona, među kojima je čak i dete od pet godina!

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА ДЕТЕ ОД 5 ГОДИНА: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Foto: Opština Prnjavor

To je saopšteno na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je konstatovano da je „epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom virusa korona-pogoršana“. Istovremeno upućen je apel svim pojedincima ali i kolektivima da poštuju mere zaštite, jer će one, u protivnom, biti pooštrene.

- Reč je o osam osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa zaraženima. Zabrinjavajuće je što među zaraženim osobama imamo i dete starosti od pet godina. Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 40 osoba - navedeno je nakon sednice štaba.

Prnjavorčani su upozoreni da je, kako je rečeno, sva „odgovornost na pojedincu“. 

- Neophodno je da svi poštujemo higijenske mere, pa apalujemo na stanovništvo da drži distancu, nosu zaštitne maske, vodi računa o ličnoj i higijeni prostora, smanji okupljanja-rekao je nakon sednice komandant Opštinskog štaba i načelnik opštine, Darko Tomaš.

„Novosti“ saznaju da su među zaraženima i zaposleni u dve ovdašnje firme, pa je štab na oprez i zaštitu pozvao i kolektive.

- Takođe, apelujemo i na privredne subjekte da pojačaju kontrolu nad higijensko-epidemiološkim mjerama, da provode redovnu dezinfekciju i pojačanu higijensku kontrolu. Ukoliko se u narednom periodu ne budu poštovale higijenske mjere, opštinske štab za vanredne situacije će morati reagovati i doneti rekstritivnije mere-poručili su iz prnjavorskog Opštinskog štaba.

Od početka epidemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 57 osoba zaraženih virusom korona, dok je njih 35 oporavljeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!