KOBAN UBOD NOŽEM: Policija privela Banjalučanku zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa zločinom u Boriku

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 02. 2024. u 00:13

BANjALUČANKA M. D. uhapšena je zbog sumnje da je ubila Zvonimira Stefanovića (53) koji je sa ubodnom ranom grudnog koša, u nedelju, pronađen mrtav u stanu u banjalučkom naselju Borik.

КОБАН УБОД НОЖЕМ: Полиција привела Бањалучанку због сумње да се може довести у везу са злочином у Борику

Policija RS uviđaj Banjaluka foto SMišljenović

U vezi sa ovim zločinom oglasili su se i iz PU Banjaluka u kojem navode da je M. D. uhapšena zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela ubistvo.

- U toku je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, koje će nakon toga biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - saopšteno je iz policije.

Zajedno sa Diljevićevom, policija je privela i jednog muškarca, koji je ispitan u svojstvu svedoka. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena je njega pozvala da dođe u stan, gde je zatekao Stefanovićevo telo. Pokušao je da ga prodrma, ali je video ranu od noža i odmah pozvao policiju.

Ubijeni Stefanović je imao burnu prošlost i dovođen je u vezu sa zloupotrebom narkotika. U policijskim evidencijama važi kao osoba sklona konzumiranju droge, a 2014. je hapšen u akciji "Čistač 2".

Nakon suđenja Stefanović je osuđen na tri i po godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud RS kaznu povećao na pet i po godina. Osim njega u istom predmetu osuđeno je još 10 optuženih na ukupno 36 godina i tri meseca zatvora. Grupi se na teret stavljalo da su dilovali heroin, marihuanu i metadon.

 Nakon završene obdukcije utvrđeno je da je Z. S. uboden nožem u srce, što je dovelo do iskrvarenja i smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)