BEĆIROVIĆU SU ZLOČINCI HEROJI: Bura u Sarajevu nakon podizanja optužnice za zločine nad Srbije u Jošanici

V.N.

12. 08. 2023. u 10:01

SRPSKA neće ćutati o zločinima počinjenim nad Srbima, a pritisak koji se vrši na pravosuđe je - nedopustiv. Više od tri decenije od stravičnih zločina nad srpskim stanovništvom u Jošanici bilo je potrebno da se konačno podigne optužnica, optuženi za ovaj zločin treba da su u pritvoru da se ne bi ponovio "slučaj Mahmuljin". Zločin je morao biti procesuiran mnogo ranije, a optuženi su dosad morali biti iza rešetaka.

БЕЋИРОВИЋУ СУ ЗЛОЧИНЦИ ХЕРОЈИ: Бура у Сарајеву након подизања оптужнице за злочине над Србије у Јошаници

Foto: RTRS

Ovako je predsednik Skupštine Republičke organ izacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić reagovao na izjave bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Denisa Bećirovića i Željka Komšića.

Bećirović je juče prozvao Tužilaštvo BiH zbog podizanja optužnice protiv pripadnika tzv. Armije BiH za ratni zločin nad Srbima u poslednjem ratu, a sve tumači kao "proganjanje heroja odbrane Goražda". On tužioce poziva da rade po zakonu, nezavisno i profesionalno i "procesuiraju one koji ruše državu i ustavni poredak":

- Tužilaštvo BiH podizanjem optužnica protiv branitelja koji su legalno branili međunarodno priznatu državu Republiku BiH, direktno i (ne)svesno revizionistički utiče na karakter rata u BiH. U ovakvim izjavama, ističe Kojić, jasno se može videti pritisak na pravosuđe:

- Komšić i Bećirović lično prozivaju glavnog tužioca BiH Milanka Kajganića zbog podignutih optužnica za Jošanicu.

To je slika pravosuđa BiH koje je u raljama politike. Pritiske na Sud BiH vrše i bošnjačka udruženja koja su umislila da samo Srbi treba da odgovaraju, jer ih je ovo korumpirano pravosuđe BiH razmazilo. Kojić je istakao da je ubistvo 56 srpskih civila normalno za Komšića, koji tvrdi da ne treba izjednačavati žrtve i agresora. Upitao je Komšića da li su u Jošanici agresori bili deca od dve godine i pozvao ga da kaže - postoji li jedno mesto u BiH u kojem su Srbi ubijeni, a da za taj zločin nekoga treba procesuirati.

Brže nego kod Atifa

KOJIĆ ističe da Sud BiH ovaj proces mora da završi brže nego što je to u slučaju sa ratnim komandantom Petog korpusa tzv. Armije BiH Atifom Dudakovićem. On je naveo da je "vreme sada jedan od saveznika monstruma koji su na Nikoljdan 1992. godine počinili stravične zločine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024