SRUŠENA ĆIRILIČNA TABLA POSVEĆENA SARAJEVSKIM SRBIMA: Benjamina Karić se pohvalila sramnim činom (VIDEO)

Novosti online

13. 07. 2023. u 17:12

KANTONALNE vlasti Sarajeva jutros su uklonile jednu od tabli sa natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", nakon što je navodno ustanovljeno da se nalazi na području FBiH.

СРУШЕНА ЋИРИЛИЧНА ТАБЛА ПОСВЕЋЕНА САРАЈЕВСКИМ СРБИМА: Бењамина Карић се похвалила срамним чином (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@BenjaminaKaric

Snimak tog čina objavila je na svom Tviter nalogu gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, uz sledeću poruku:

- Sramotne table više nema.

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da uklanjanje table predstavlja pokušaj vlasti u FBiH da prikriju istinu o srpskom stradanju u tom gradu i golgoti koju su prošli tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Nažalost, ovakav čin nije ništa novo. Ovo je u posljednje vreme postala ustaljena praksa, posebno u okolini Sarajeva, gdje se skrnave brojna srpska obeležja i natpisi koji samo govore istinu i nikoga ne vređaju - rekao je Ostojić za Srnu.

Ostojić kaže da se, bez obzira na ovakve i slične pokušaje, istina o stradanju Srba u Sarajevu, ali i brojnim drugim stratištima na području BiH tokom proteklog rata ne može sakriti.

- Nikakvo uklanjanje table ili bilo kojih drugih spomenika ne može osporiti činjenicu da su Srbi u Sarajevu tokom rata stradali u ogromnom broju, a da ih je nakon rata 157.000 moralo napustiti svoja vekovna ognjišta - zaključio je Ostojić.

BONUS VIDEO: SNIMCI TUČE u TZV. SKUPŠTINI KOSOVA - Pogledajte kako je izgledao haos

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)