ISTOČNO SARAJEVO UZ LJUBIŠU ĆOSIĆA: Za građane nebitni stavovi Karićeve

M. REGOJE

31. 07. 2023. u 07:00

NAČELNICI opština u sklopu grada Istočno Sarajevo pružili su punu podršku gradonačelniku ovog grada, Ljubiši Ćosiću, protiv kojeg je gradonačelnica Sarajeva podnela tužbu zbog postavljanja tabli sa natpisom "Istočno Sarajevo - grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

ИСТОЧНО САРАЈЕВО УЗ ЉУБИШУ ЋОСИЋА: За грађане небитни ставови Карићеве

Privatna arhiva

Načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović, ocenio je da su table sa tim natpisom odgovor na table postavljene na ulazu u federalno Sarajevo o lažnoj opsadi grada tokom rata.

Gašanović je istakao da je Istočno Sarajevo grad otvoren za sve, kako za turiste tako i za privrednike.

- Najbitnija je tolerancija i svi bi trebalo da se okrenemo ulaganjima u privredu, kako bi nam bilo bolje - kaže Gašanović.

Stavovi Benjamine Karić za stanovnike Istočnog Sarajeva su bitni koliko i stavovi gradonačelnika Bejruta o libanskoj krizi, rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović.

Uklonjene, pa opet postavljene

TABLA dobrodošlice u Istočno Sarajevo koju su, samoinicijativno, kantonalne vlasti uklonile jer je navodno ustanovljeno da se nalazi na području FBiH, opet je postavljena. Gradonačelnik Ljubiša Ćosić rekao je da sada počinje pravna borba oko utvrđivanja entitetske granice.

- Tabla je 20 godina stajala na istom mestu, nije smetala, sada kada smo na tabli ispisali istinu, smeta - rekao je Ćosić.

Reagujući na izjave i krivičnu prijavu Karićeve protiv Ćosića, Božović je napomenuo da se potvrđuje teza da u BiH postoje najmanje tri istine o svim događajima.

On je podsetio da je kao dečak sa šest, odnosno 11 godina, proveo rat u Vojkovićima i da odlično zna ko je pucao na njega i njegove drugove, kao i decu u Ilijašu, Vogošći, Grbavici, Nedžarićima, Rajlovcu, Hadžićima, Ilidži i drugim delovima tadašnjeg Srpskog Sarajeva.

I načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić, pružio je punu podršku gradonačelniku Ćosiću.

Katić je izjavio da su proterani Srbi iz Sarajeva utočište našli u gradu Istočno Sarajevo i opštinama u njegovom sastavu.

- Danas je Sarajevo grad bez Srba, ostalo ih je tek toliko da se kaže da su na nivou statističke greške - kaže Katić.

On je naglasio da je ovo odgovor na table postavljene na ulazu u federalno Sarajevo o lažnoj opsadi grada tokom rata, i ukazao da Sarajevo nikada nije bilo pod opsadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!