KOSTIĆIMA KROV OD GRADA: Iz budžeta Bijeljine izdvojeno 4.000 KM kako bi mlada porodica imala adekvatne uslove za život

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

19. 06. 2023. u 11:23

KOMPLETAN građevinski materijal za izradu krovne konstrukcije na porodičnoj kući Davora Kostića stigao je u novo naselje Janja u Bijeljini, gde ova porodica živi u neuslovnom i neadekvatno pokrivenom kućerku. Grad je Kostićima pomogao iznosom od 4.000 KM, koliko je, po predračunu, potrebno da se kuća pravilno pokrije.

КОСТИЋИМА КРОВ ОД ГРАДА: Из буџета Бијељине издвојено 4.000 КМ како би млада породица имала адекватне услове за живот

Foto: V. Mitric

- Molbe za pomoć u Gradsku upravu pristižu gotovo svakodnevno i uvek se trudimo da im, u skladu sa budžetom koji je zaista ograničen, udovoljimo. Iako Gradska kuća nije socijalna ustanova, ipak smatramo da je jedan od naših najvažnijih zadataka da budemo podrška onim članovima društva kojima je to najpotrebnije, jer je humanost preduslov za opstanak društva - rekao je Darko Stević iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Nagrada za trud i rad

DAVOR Kostić nije čekao skrštenih ruku da mu neko drugi obezbedi sve uslove za život, već je radio privremene i povremene fizičke poslove i borio se da svojoj porodici pruži sve što je mogao. Grad je taj trud nagradio ovim skromnim iznosom - poručio je Stević.

Kostić se ranije obratio gradonačelniku Ljubiši Petroviću molbom za jednokratnu pomoć, u bilo kom iznosu, kako bi radove na adaptaciji kuće što ranije priveo kraju i pružio svojoj supruzi i jednogodišnjem sinu dom dostojan čoveka. Službenici Gradske uprave su izlaskom na lice mesta utvrdili da se radi o nedovršenom objektu koji je bio ozidan, imao je gornju ploču, bio je pokriven na jednu vodu, na primitivan način i tako nedovršen useljen. Taj krov je prokišnjavao i bio je očigledno neuslovan za bilo čiji, a pogotovo život tako malog deteta i prinove koju ova mlada porodica očekuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024