U SUSRET UPISU: Srednjoškolcima Sarajevsko-romanijske regije predstavljena škola MUP

M. REGOJE

01. 06. 2023. u 06:45

SREDNjOŠKOLCIMA u Istočnom Sarajevu predstavljena je Srednja škola Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

У СУСРЕТ УПИСУ: Средњошколцима Сарајевско-романијске регије представљена школа МУП

Mariana Regoje

Učenike su o uslovima upisa, načinu školovanja i zadacima policajaca upoznali predstavnici Uprave za policijsku obuku MUP Srpske i PU Istočno Sarajevo. Đaci su mogli da pogledaju i policijsku opremu, sredstva za rad i vozila. Izvedena je i taktičko-pokazna vežba pripadnika Jedinice žandarmerije PU Istočno Sarajevo.

Zamenik načelnika PU Istočno Sarajevo Igor Kušić navodi da su učenicima vežbom i opremom prikazali šta znači biti policajac.

- Učenici nakon završene Srednje škole MUP stiču neophodna znanja za obavljanje posla policijskog službenika i zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu - rekao je Kušić.

Podsetio je da je posao policijskog službenika odgovoran i častan, a njihov zadatak je čuvanje bezbednosti građana RS. On je pozvao sve zainteresovane srednjoškolce sa područja Sarajevsko-romanijske regije da konkurišu za upis u školu MUP.

Oko 150 učenika u klasi

ZA upis u srednju školu MUP postoje dva uslova, a to je da učenik nema 18 godina, te da ima završena dva razreda bilo koje srednje škole.

- Učenicima su obezbeđeni smeštaj, ishrana, uniforma i udžbenici. Očekujemo da će biti 150 učenika, oba pola, u jednoj klasi - kaže načelnik Odeljenja za policijsku obuku na Policijskoj akademiji Banjaluka Aleksandar Miladinović.

Srednjoškolci Luka Kovačević i David Rajić pozvali su svoje vršnjake da upišu Srednju školu unutrašnjih poslova, jer je, kako kažu, potrebno da bude što više pripadnika policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)