Godišnjica Grčkog kutka u školi „Petar Kočić“

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 04. 2023. u 18:39

ZAMENIK gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić kaže da je zadovoljstvo što se u zvorničkoj školi obeležava prva godišnjica od otvaranja Grčkog kutka i što su deca u prethodnoj godini imali priliku da uče grčki jezik i kulturu.

Годишњица Грчког кутка у школи „Петар Кочић“

foto:V.Mitrić

Obeležena je godišnjica Grčkog kutka u Srednjoj školi „Petar Kočić“, koji je prošle godine otvorio ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu, koji je, ponovo, posetio Zvornik, povodom tog malog jubuleja.

- Počeli smo pre godinu dana sa ovim projektom koji se pokazao zaista vrlo uspešnim. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji ovaj Grčki kutak funkcioniše u Zvorniku. Takođe, želim se zahvaliti Gradskoj upravi na njenoj podršci, kao i rukovodstvu škole. Učinili ste da se i mi osećamo vrlo ponosni na osnovu ovoga što ste vi ovdje uradili, a imamo i veću odgovornost i obavezu s obzirom da ste nam učinili čast učeći grčki jezik.  Nastavićemo u tom pravcu našu saradnju i imamo još dosta projekata da realizujemo zajedno u budućnosti – poručio je ambasador.

- Nadamo se da će kutak nizati uspešne godine i učenici sticati dosta znanja o Grčkoj.  Gradska uprava je uvek pružala pomoć našim školama, podržavala njihove projekte i svakako da će tako biti i ubuduće. Zahvaljujemo se ambasadoru što je izdvojio svoje vreme i došao na ovu svečanost.

Direktorka škole Biljana Pisić rekla je da su godinu dana nakon otvaranja izuzetno ponosni na Grčki kutak.

- Naši učenici vrijedno uče grčki jezik, ali u Grčkom kutku se promovišu brojni različiti datumi i događaji, a sve to na dobar način povezuje naša dva naroda. Zahvalnost ambasadoru, kao i našim profesorima i svakako učenicima koji vredno rade -poručila je Pisićeva.

Ambasador je uručio nagrade učenicama ove škole Tamari Aćimović, Valentini Banović i Sahidi Hrnjić koje su ih osvojile učestvujući na takmičenju koje je Ambasada Grčke organizovala za sve grčke kutke u BiH na temu „Grčka i umjetnost“.

U muzičkom delu učestvovali su učenici Muzičke sekcije profesora Voje Martinovića, a prikazan je i kratki film učenika i mentora Zorice Stojanović Gutalj o prvoj godini rada Grčkog kutka. Ambasador je imao priliku i da pogleda izložbu slika koje su nastale u Slikarskoj radionici „Paleta.

Manifestaciji su prisustvovali i učenici i predstavnici iz Ugostiteljske škole „Branko Radičević“ iz Rume sa kojima su bili i njihovi gosti, đaci iz Portugala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)