ŠMITA PRETUKAO, PA PREGAZIO KOLIMA? Policiji RS izručen Marko Momić, osumnjičen za ubistvo Mihajla Stupara u Prijedoru

S. MIŠLjENOVIĆ

04. 04. 2023. u 06:00

MARKO Momić, koji je uhapšen po poternici OJT Prijedor 8. marta u Beogradu prošle godine, predat je juče u ruke Sudske policije Republike Srpske.

ШМИТА ПРЕТУКАО, ПА ПРЕГАЗИО КОЛИМА? Полицији РС изручен Марко Момић, осумњичен за убиство Михајла Ступара у Приједору

Foto Glas Srpske

Momić je osumnjičen da je ubio Mihajla Stupara zvanog Šmit u Prijedoru u martu 2021. godine. Stupar je ubijen u naselju Raškovac u Prijedoru. Njegovo telo je pronađeno u blizini reke Sane. Bilo je unakaženo usled višestrukih povreda najverovatnije nanesenim bejzbol palicom. Sumnja se da je Šmit čak i pregažen automobilom.

Prema nezvaničnim informacijama, Momić je odmah nakon ubistva pobegao automobilom uz pomoć prijatelja u Bijeljinu, a odakle je dalje otišao u Srbiju.

- Momić je nakon ubistva napustio BiH, a u tome mu je pomogao jedan od osumnjičenih jataka, koji ga je automobilom odvezao do Bijeljine. Tu je ilegalno prešao granicu, najverovatnije čamcem, i od tada se krio u Srbiji. I Momić i njegovi pomagači su bili deo kriminalne grupe Dalibora Railića, kojem se sudi za ubistvo načelnika prijedorske policije Radenka Bašića, a koji je Momiću pružao logističku podršku, sve dok i sam nije uhapšen. Momiću su u skrivanju pomagali i članovi rodbine - ispričao je izvor blizak istrazi.

POTERNICA IZ HRVATSKE

IZRUČENI Marko Momić se dovodio u vezu sa više krivičnih dela. Za njim je i pravosuđe hrvatske raspisalo poternicu zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, kako nezvanično saznajemo, počinjeno u novembru 2019. u Selniku kod Ludbrega. Po toj poternici, Momić je uhapšen u Prijedoru u decembru 2020. i tada su mu određene mere zabrane koje je, bekstvom u Srbiju, prekršio.

Prema operativnim podacima MUP RS, motiv ubistva je to što je Stupar bio svedok protiv narko-mafije iz Prijedora. Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je nakon Momićevog hapšenja u Beogradu izjavio da je upravo Railić naručio ubistvo Stupara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave