ZBOG NJEGOVIH PROPUSTA PREMINULA ŽENA: Lekar iz Prijedora optužen za smrt povređene u saobraćajnoj nesreći

S. M.

08. 03. 2023. u 16:30

PROTIV lekara specijaliste iz Prijedora P. S. podignuta je optužnica jer je napravio propuste u medicinskom tretmanu žene povređene u saobraćajnoj nesreći, usled čega je i preminula.

ЗБОГ ЊЕГОВИХ ПРОПУСТА ПРЕМИНУЛА ЖЕНА: Лекар из Приједора оптужен за смрт повређене у саобраћајној несрећи

Prijedor bolnica foto rtrs

Optužnica je podignuta zbog krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći, objavilo je Okružno javno tužilaštvo Prijedor.

U optužnici je navedeno da je P. S. 25. avgusta 2019. godine, kao dežurni lekar u bolnici "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, napravio propuste u dijagnostici i terapijskom postupku u medicinskom tretmanu oštećene J. D. koja je povređena u saobraćajnoj nesreći.

On nije obavio dijagnostičke pretrage u vidu CT snimanja glave i mozga, i RTG i CT snimanje grudnog koša čime bi se videli prelomi kostiju, glave, nagnječenja mozga i krvarenje unutar lobanje, i masivni prelomi rebara i ključne kosti, kao i nagnječenja pluća.

PRETI MU OSAM GODINA

ČLANOM 197, stav pet Krivičnog zakonika RS, propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina za onoga ko se iz nehata, pri pružanju lekarske pomoći, ne bude pridržavao pravila zdravstvene struke, pa se time znatnije pogorša zdravstveno stanje nekog lica, usled čega nastupi smrt.

Pacijentkinja je upućena na Odeljenje psihijatrije gde joj se zbog povreda, neadekvatne dijagnostike i neadekvatnog lečenja stanje pogoršalo, a 26. avgusta 2019. u 23.30 h je umrla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini