NEMA DOKAZA DA SU UBILI POLICAJCE: Tužilaštvo Kantona Sarajevo obustavilo istragu protiv trojice osumnjičenih

V. N.

30. 01. 2023. u 21:07

TUŽILAŠTVO Kantona Sarajevo obustavilo je istragu protiv Miloša Obradova, Srećka Trifkovića i Nedeljka Lizdeka zbog nedostatka dokaza da su učestvovali u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u oktobru 2018. godine.

НЕМА ДОКАЗА ДА СУ УБИЛИ ПОЛИЦАЈЦЕ: Тужилаштво Кантона Сарајево обуставило истрагу против тројице осумњичених

Kantonalno tužilaštvo, Foto KT Sarajevo

Portparolka Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je da nema dokaza da su osumnjičeni učestvovali u izvršenju tog krivičnog dela.

Za ubistvo policajaca optuženi su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković i oni su se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu izjasnili da nisu krivi.

Marinkovića, Macana i Trifkovića optužnica tereti da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje, nakon što su zatečeni u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su bili u policijskom automobilu.

Adis Šehović je od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usled čega je nakon nekoliko časova podlegao povredama.

Istraga u ovom predmetu trajala je četiri godine, preduzeto je više od 2.500 radnji dokumentovanja i dokazivanja optužbi, a među dokazima su delovi automobila "seat leon", kao i delovi puškomitraljeza sa 20 čaura iz kojeg su ubijeni policajci, a koji su pronađeni zakopani na Palama, na području Republike Srpske.

SASLUŠANO OKO 500 OSOBA

TOKOM ove istrage saslušano je i oko 500 osoba. Urađena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga veštačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, kao i saslušanja i veštačenja izvan teritorije BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Sadnjom stabala na beogradskom Ušću, DDOR osiguranje nastavilo akciju „Za šumu u tvom kraju“