BEZ OPTUŽNICE: Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca

S. M.

27. 10. 2022. u 06:00

PROŠLO je četiri godine od brutalnog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

БЕЗ ОПТУЖНИЦЕ: Четири године од убиства сарајевских полицајаца

Foto inforadar

Tužilaštvu je prijavljeno šest osoba, pet ih je u BiH, jedna u Crnoj Gori. Jedan od osumnjičenih Marko Trifković Žižan, koji se nalazi u pritvoru, mesecima već ćuti kao zaliven.

Podsećanja radi, policajci Šehović i Vujinović su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u Geteovoj ulici u Sarajevu.

Radili su ono što su najbolje znali - krenuli su da zaustave lopove, a oni su im uzvratili vatrom. Izrešetani su iz automatske puške i ostali da leže na zemlji dok su se ubice odvezle u nepoznatom pravcu. Do dolaska ekipe Hitne pomoći samo je Davor davao znakove života, ali je nažalost tog jutra iz KCUS stigla vest da je i on, usled povreda, preminuo.

Mesto ubistva, Foto KLIKS

Što se tiče glavnih osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca među njima je Savo Marinković, kojeg je Nemačka izručila BiH u julu mesecu ove godine. Takođe, kao osumnjičeni za ubistvo policajaca se vodi i Aleksandar Macan. On se predao prošle godine Tužilaštvu BiH nakon tri godine skrivanja. Za njim je bila raspisana međunarodna poternica.

U okviru istrage je do sada saslušano više od 300 osoba, a veći broj je privođen. Ono što jeste najveća sramota, i što uporno ističu porodice ubijenih policajaca, je da četiri godine traje istraga i da Tužilaštvo još nije podiglo optužnicu za ubistvo.

SPOMENIK

NA prvu godišnjicu brutalnog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, na mestu pogibije na Alipašinom polju otkriven je spomenik u čast ubijenih policajaca. Na svaku godišnjicu polažu se venci i kod spomenika se okupljaju njihove radne kolege.

BONUS VIDEO

BLAGO NA JABLANICI: U selu Pleš otkriven rimski novčić cara Aurelijana iz trećeg veka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati