CENJENI NA ATINSKOM SAMITU: Veliki uspeh bijeljinske administracije

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 01. 2023. u 09:52

RADOSLAV Ostojić, savetnik bijeljinskog gradonačelnika, valjano je predstavljao Grad Bijeljinu na Samitu B40 mreže balkanskih gradova, upravo održanom u Atini, čiji je domaćin bio Kostas Bakojanis, gradonačelnik grčke prestonice koja je preuzela rukovođenje tom Mrežom od Istanbula.

ЦЕЊЕНИ НА АТИНСКОМ САМИТУ: Велики успех бијељинске администрације

Foto _V.Mitrić

 Bijeljina je član Mreže B40 od samog osnivanja 2021. godine. Ovo utolike pre jer, kako kaže Ostojić, veruju da takozvana diplomatija lokalnih zajednica može učiniti mnogo na prevazilaženju granica i svih smetnji koje one predstavljaju za normalan protok ljudi i razmenu roba, kulture i ideja“.

- Takođe, okrenuti smo intermunicipalnom učenju i razmeni iskustava i dostignuća u oblasti komunalnog razvoja, zaštite životne sredine, privlačenju investicija i drugim važnim temama za svakodnevni život stanovništva, a to je upravo jedan od ciljeva Mreže B40 – precizira Ostojić razloge zbog kojih je Bijeljina u članstvu ove međunarodne organizacije.

Pored plenarnih susreta, atinski samit bio je prilika za brojne bilateralne susrete na kojim je razgovarano o mogućnostima za uspostavljanje i proširenje saradnje.

- Naravno, najviše mogućnosti za saradnju postoji sa gradovima u regionu - ističe Ostojić.

- Između ostalih razgovarali smo sa našim prijateljima iz Nikšića, Skoplja, Kotora, rumunske Konstance, sa atinskim domaćinima, kao i potpredsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Savetu Evrope Vladimirom Prebiličem. Postoji veliki prostor za primenu smart-siti koncepata i rešenja u našim gradovima, a svaki grad može da ponudi nešto što drugi nemaju. Ostvarili smo značajne kontakte i dogovorili se da ih konkretizujemo u narednom periodu, kako bismo u konačnici ostvarili bolji kvalitet života naših sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)