BISERA UZALUD PRETI: Oštar odgovor iz Srpske ministarki inostranih poslova BiH

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 02. 2022. u 08:12

MINISTAR inostranih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković uputila je diplomatsko-konzularnoj mreži instrukcije povodom obeležavanja 1. marta, datuma koji se u FBiH obeležava kao Dan državnosti, ali ambasadori i konzuli koji dolaze iz Srpske su odbili tu instrukciju.

БИСЕРА УЗАЛУД ПРЕТИ: Оштар одговор из Српске министарки иностраних послова БиХ

Bisera Turković, Foto Glassrpske

Kako kažu naši sagovornici, za RS je 1. mart dan kada je na Baščaršiji ubijen stari svat Nikola Gardović i dan kad je počeo rat u BiH. Srpski predstavnici u diplomatiji BiH to su napisali u pismu koje je poslato na adresu Tukovićeve.

- Kao što smo naveli u pismu, nismo ni očekivali odgovor jer bi bio predvidiv i prepun nepotrebne patetike. Nošeni ranijim iskustvom sa sličnim instrukcijama povodom 1. marta, 11. jula i 25. novembra, lično ne očekujem neke velike pomake. Ministarstvo inostranih poslova BiH je privatizovana institucija od strane Turkovićeve, u službi SDA i probošnjačkih partija - kaže Aleksandar Vranješ, ambasador BiH u Zagrebu.

On kaže da su frapantni komentari iz FBiH na otvoreno pismo koji su usledili po društvenim mrežama, da ambasadori primaju dobre plate, pa bi valjda trebalo slepo da izvršavaju instrukcije ministarke.

Foto Novosti

- To samo pokazuje kako tzv. probosanska javnost vidi ulogu Srba i Hrvata - kao plaćenih i poslušnih izvršilaca političkih naloga iz Sarajeva, dok se u isto vreme zalažu za neku navodnu građansku državu, što je eufemizam za bošnjački hegemonizam. Nas 18 ambasadora i generalnih konzula smo jasno rekli da to neće proći - poručio je Vranješ.

ISLAMIZACIJA BiH

SANjA Vulić, član PSNSD kaže da Bisera Turković iz dana u dan dokazuje svoju pripadnost "islamskoj" državi.

- Način na koji su svirepo ubili srpskog svata i započeli oružani sukob u BiH dokazuje i njihovu mržnju prema svemu nesrpskom. Bisera Turković će nastaviti sa zastupanjem stavova u cilju islamizacije BiH, a mi ćemo se iz RS zalagati za dejtonsku BiH i mir - poručila je Vulićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju