VELIKA HAPŠENJA PO BIH: SIPA u više gradova pretresa objekte u okviru istrage za višemilionsku prevaru

O.M.

06. 12. 2021. u 09:45

U VIŠE gradova u BiH u toku je velika policijska akcija u okviru predmeta "Bosnalijek" čiji je cilj hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za koruptivna krivična dela u višemilionskom iznosu.

ВЕЛИКА ХАПШЕЊА ПО БИХ: СИПА у више градова претреса објекте у оквиру истраге за вишемилионску превару

FOTO: D.Pozderović

Po nalogu Tužilaštva BiH akciju sprovode policijski službenici SIPA.

- SIPA u više gradova u BiH sprovodi hapšenja i pretrese objekata u okviru istrage za koruptivna krivična dela u višemilionskom iznosu - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On kaže da se akcija sprovodi u okviru istrage organizovanog kriminala, pranja novca, zlupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska koris u višemilionskom iznosu.

- U predmetu "Bosnalije" Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u kojoj je ostvarena međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama više država. Nakon hapšenja i pretresa osumnjičeni će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu koji će doneti odluku o daljim aktivnostima - istakao je Grubešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA PRELEPOJ EGEJSKOJ OBALI: Ekskluzivan hotel sa odličnom uslugom, vrlo specifičan po tome što je smešten na sopstveno poluostrvo