STRADALI KAO VELIKA OPOMENA: U Modriči obeležen svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Vid Blagojević

18. 11. 2021. u 14:41

AUTO moto društvo "Optima" iz Modriče zajedno sa Policijskom stanicom i opštinskom organizacijom Crvenog krsta Modriča obeležili su svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća u centru grada, na Trgu Milan Jelića.

СТРАДАЛИ КАО ВЕЛИКА ОПОМЕНА: У Модричи обележен светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа

Foto: V. B.

Svake treće nedelje u novembru mesecu jedan dan je posvećen onima koji su izgubili život ili bili povređeni u saobraćajnim nesrećama. U Republici Srpskoj taj dan će biti obeleže po gradovima od 15. do 23. novembra, a ove godine dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obeležava se pod sloganom "setimo se, podržimo, delujmo". U Modriči je u 2021. godini bila jedna žrtva saobraćajne nesreće, zbog čega je na obeležavanju ovog dana simbolično upaljena jedna sveća, a aktivisti Crvenog krsta su delili letke koji upozoravaju na značaj oprezne vožnje svih učesnika u saobraćju.

- Cilj i poruka obeležavanja ovog dana je stvaranje odgovarajuće globalne kulture vezane za saobraćajnu sigurnost. Obeležavanjem svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća traži se veća odgovornost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, očekujemo da sve državne institucije efikasnije deluju na smanjenju nesreća  – rekao je Jovan Kovčević sekretar AMD “Optima“ iz Modriče.
U Republici Srpskoj u prvih devet meseci ove godine prema statistici Agencije za bezbednost saoboraćaja desilo se 70 težih saobraćajnih nesreća u kojim je 54 poginulo, a 394 lica teže povređena. Da posetimo, u svetu se svake sekunde dogodi jedna saobraćajna nesreća, a gotovo milion i po ljudi godišnje izgubi živote na putevima širom sveta.   

BONUS VIDEO: SNIMAK FILMSKE POTERE U ZEMUNU: Muškarac sa poternice bežao od policije, čuvari reda mu pucali u gume


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024