SVEDOCI UDESA IMAJU AMNEZIJU! Počelo suđenje Amiru Kujoviću za izazivanje nesreće u kojoj su poginuli Hršumovi

O. MATAVULj

03. 11. 2021. u 06:08

AMINA Rondić i Džejla Čeković, učesnice saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum iz Pala, ispričale su u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu da su nakon udara dobile amneziju i da se ne sećaju kako je došlo do udesa.

СВЕДОЦИ УДЕСА ИМАЈУ АМНЕЗИЈУ! Почело суђење Амиру Кујовићу за изазивање несреће у којој су погинули Хршумови

Danijela i Dario Hršum, Foto "Fejsbuk"

One su ispitane kao svedoci tužilaštva na početku suđenja Amiru Kujoviću (37), optuženom da je izazvao ovu tragediju. Obe svedokinje su se kritičnog dana vozile s Kujovićem u automobilu "mercedes GLC 350". Rondićeva na mestu suvozača, a Čekovićeva iza nje. Obe su u sudnici ispričale da je uzrok amnezije to što su u udaru zadobile hematome po glavi, dok je Rondićeva zadobila i prelom noge.

U gotovo identičnom iskazu ispričale su da su na dan tragedije u društvu Kujovića i još jednog muškarca bile na ručku, u restoranu na vrelu Miljacke. Obe su ispričale da je u restoranu poručena flaša vina i flaša kisele. Jedna tvrdi da je popila čašu vina, a druga kiselu. Do nesreće je došlo nakon što su otišli iz restorana.

Međutim, svedokinje tvrde da ne znaju kako je došlo do nesreće. Nisu se sećale ni šta se dešavalo usput, budući da su do mesta udesa vozili tri do četiri kilometra. Međutim obe su ustvrdile da je "padala kiša" i da je Kujović "vozio normalno".

Miloš Dragović, otac stradale Danijele, za "Novosti" kaže da je zadovoljan što je suđenje konačno počelo, ali da mu je nakon ovih svedočenja ostao "gorak ukus".

- Njih dve su dale identičan iskaz, koji je očigledno bio usaglašen. Nijedna nije imala potres mozga, ali su imali iste povrede glave koje su navodno uzrok njihove amnezije. To je čista laž i montaža - rekao je ogorčeni otac.

SUĐENjE Amir Kujović, Foto RTRS

Naglašava da ga, nakon svega što se u ovom predmetu dešavalo, ni takvi iskazi nisu iznenadili.

- Jedna od njih je rekla da se osećala bezbedno da se vozi sa Kujovićem - rekao je Dragović, apelujući na sud i tužilaštvo da sude u skladu sa zakonom, i da Kujovića što strože kazne.

Danijela i Dario Hršum, roditelji dva maloletna sina, poginuli su 11. avgusta 2020. na putu Pale - Ljubogošta, kada je u njihov "audi A3" direktno udario "mercedes GLC 350", kojim je upravljao Kujović.

KRIVIČNA PRIJAVA

OČEVI stradalih supružnika Miloš Dragović i Ratko Hršum juče su podneli krivičnu prijavu protiv Amira Kujovića zbog krivotvorenja isprave. Naime, prošlo ročište je odloženo jer je Kujović sudu dostavio test da je pozitivan na kovid 19, a testiran je tog dana u 9.01 i rezultat dobio u 9.30. Ožalošćena porodica je nakon toga na društvenim mrežama primetila fotografije koje je Kujović objavljivao iz provoda u gradu, ne mareći za izolaciju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba