DILERIMA 13 GODINA ZATVORA Prodavali marihuanu u Gradišci

O.M.

26. 10. 2021. u 16:36

OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je četvoro dilera iz Gradiške na ukupno 13 godina i pet meseci zatvora zbog neovlaštene trgovine drogom u predmetu ”Merlin 2”.

ДИЛЕРИМА 13 ГОДИНА ЗАТВОРА Продавали марихуану у Градишци

foto MUP RS

Najveća kazna od pet i po godina zatvora izrečena je Miladinu Vidačkoviću, dok je njegova supruga Slađana osuđena na tri godine zatvora. Pamela Dukić osuđena je na dve i po godine, a Rasim Hajder na dve godine i pet meseci zatvora. Svi su oglašeni krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom, te za omogućavanje uživanja droge.

Istovremeno Slađana Vidačković je oslobođena krivice da je prilikom sprovođenja nanela telesne povrede policajki, kojoj je otkinula nokat s prsta šake.

U presudi se navodi da su optuženi od druge polovine 2016. do 14. novembra 2019. godine neovlašteno držali i prodavali marihuanu na području Gradiške i to većem broju uživalaca za iznose od 10 do 100 KM. Miladin je, kako se navodi u presudi, od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu i u više navrata je prodavao, dok je Slađana isto to činila kada on nije bio kod kuće. Sud smatra da su njih dvoje delovali kao članovi grupe. 

Vidačković je osuđen i da je od 2018. do sredine novembra 2019. u više navrata marihuanu prodavao Pameli Dukić i Rasimu Hajderu, koji su je potom dalje preprodavali krajnjim korisnicima. Sud smatra da nema dokaza da su Dukićeva i Hajder bili članovi grupe dilera, već da su delovali samostalno, pa su i osuđeni za blaži stav krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest