BiH NA IZDISAJU?! Dodik: Srbima nema života na ovim prostorima bez nezavisne države

Novosti online

25. 09. 2021. u 16:08

AKO Ustavni sud BiH kaže da je praksa koju je sam stvorio osnov za donošenje rešenja, onda Srbi nemaju šta da traže u takvoj državnoj zajednici, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući odluku ovog suda o Zakonu o šumama Republike Srpske.

БиХ НА ИЗДИСАЈУ?! Додик: Србима нема живота на овим просторима без независне државе

FOTO: Novosti

Dodik je poručio da Srbima nema života na ovim prostorima ako ne budu imali nezavisnu državu, a sve što se dešava, između ostalog, i odluke Ustavnog suda BiH pokazuju da je to neophodno.

- Oni mogu da naprave kakvu hoće praksu i to je sve podvala Srbima od EU i Amerike kako treba da poštujemo Ustavni sud i BiH - istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da je posao Ustavnog suda da se bavi usaglašenošću zakona sa Ustavom BiH, a ne da odlučuje o vlasništvu.

Dodik kaže da je na sceni pokušaj otimanja svega što je u nadležnosti Republike Srpske, ukazavši da to traje godinama, te da Srpska treba da odbaci sve što joj je nametnuto i vrati se na izvorni Dejtonski sporazum.

On smatra da u prvoj fazi Republika Srpska treba da odbaci sve što je nametnuto od visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH, dodajući da nigde na svetu ne postoji ustavni sud koji se bavi problematikom vlasništva i nadležnostima.

- Republika Srpska će u prvoj fazi povući i poništiti sve, povućićemo našu saglasnost sa ranije datih sporazuma kao što je sporazum o vojsci i indirektnim porezima. U roku od tri, četiri ili pet meseci, to je moj predlog i nadam se da će biti podržan, treba da formiramo našu vojsku i izađemo iz koncepta koji se zove Oružane snage, zabranimo Sudu i Tužilaštvu da djeluje na prostoru Srpske i pravosuđe stavimo u ingerenciju Parlamenta Srpske - rekao je Dodik.

(RTRS)

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)