CVIJANOVIĆ O ODNOSU RS I RUSIJE: Znamo na koga možemo da računamo

Tanjug

04. 08. 2021. u 20:25

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Rusija veoma važan partner za Srpsku i da zauzima drugo mesto među stranim investitorima, ali da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje u raznim oblastima.

ЦВИЈАНОВИЋ О ОДНОСУ РС И РУСИЈЕ: Знамо на кога можемо да рачунамо

Foto: RTRS

- Istovremeno, naša trgovina je još na niskom nivou i u ovoj oblasti možemo razvijati naše odnose. Postoji veliki potencijal za proširenje naših ekonomskih odnosa i na tome moramo raditi. Istovremeno, naša bilateralna saradnja se razvija i u oblasti kulture, zdravstvene zaštite... koja ranije nije postojala. Veoma sam zadovoljna što su naši univerziteti uspostavili saradnju. Generalno, sve se kreće eksponencijalno, kako bi i trebalo da bude - rekla je Cvijanović za Raša tudej.

Predsednica Srpske je u intervjuu navela da je u posleratnom periodu Rusija postala jedan od najvećih investitora i ušla u proces privatizacije naftne industrije.

- Ovaj korak je mnogo značio za RS kako finansijski, tako i u smislu modernizacije samih rafinerija. Vidim mnogo mogućnosti za proširenje naše saradnje i ubeđena sam da za to postoji dobra volja sa obe strane. Postoje mogućnosti da ta saradnja bude proširena u mnogim oblastima poput infrastrukture, transportnog sistema, poljoprivrede, šumarstva, a posebno energetike, gde RS može ponuditi ogromne investicione mogućnosti -  kazala je Cvijanović, prenela je RTRS.

Ona je navela i da želi da Republika Srpska deluje racionalno, realno i razumno, shvatajući ko joj je pravi partner i na koga može računati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)