TELO DEVOJČICE (4) PRONAŠLA MAJKA: Novi detalji tragedije kod Banjaluke

O.M.

01. 08. 2021. u 15:39

ČETVOROGODIŠNjA devojčica, pronađena je mrtva u automobilu u selu Donja Piskavica kod Banjaluke, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od tolpotnog udara, odnosno usled ekstremnog pregrevanja tela.

ТЕЛО ДЕВОЈЧИЦЕ (4) ПРОНАШЛА МАЈКА: Нови детаљи трагедије код Бањалуке

Foto: D. Pozderović

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci navode da je devojčica u subotu oko 16.30 časova, bez znakova života, zatečena u parkiranom automobilu u dvorištu porodične kuće u zaseoku Dragičivići.

Kako saznajemo, devojčicu je u vozilu pronašla majka, koja je u sedmom mesecu trudnoće. Šokirana žena pokušala je da je reanimira dete i pozvala je Hitnu pomoć koja je, nažalost, samo mogla da konstatuje smrt.

U selu saznajemo da je u vreme tragedije majka u kući uspavljivala mlađe dete - sina. Kao i svakog dana devojčica je u to vreme odlazila u kuću babe i dede, koja je 50 metara udaljena od njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se devojčica navodno iskrala i otišla da se igra. Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pesak, ona je navodno ušla u otključano vozilo u kome se igrala i preminula od toplotnog udara.

- Kada se mlađe dete probudilo majka je otišla po devojčicu i tek tada je shvatila da ona nije u kući roditelja njenog supruga. Krenula je da je traži i zatekla ju je u automobilu, bez znakova života - kaže dobro upućeni izvor.

Prvi rezultati istrage ukazuju da se devojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je tačno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu.

- Da bi došlo od smrtnog ishoda na visokoj temperaturi je morala da provede najmanje dva sata - kaže dobro upućeni izvor.

Opširnije čitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024