AMBASADA SAD u BiH poručila je danas da SAD u potpunosti podržavaju suštinsku ulogu i mandat Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), u saopštenju povodom odluke političkih partija iz RS da ne učestvuju u radu državnih institucija BiH zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

Miki Zg

27.07.2021. 22:19

Gospodo Ameri ,nismo sumljali u vaš uvaženi ,demokratski stav ? Ipak se ovdje pitaju Srbi u Rep. Srpskoj ,nije ovdje Florida ,Kalifornija ,Texsas itd, imate svoj stav koji se kosi s ljudskim srpskim stavovima .Sikter !

Prellee

27.07.2021. 22:26

Sta ovi Amerikanci pricaju, o cemu to oni nas poducavaju...da se politicari moraju angazovati na ekonomskom razvoju, antikorupcijskom djelovanju i da opravdaju povjerenje gradjanja. Znamo mi to, ali nam to oni nedozvoljavaju stalnim nametanjem politickih odluka sa strane i nametanjem isti bez volje naroda koji ovdje zive, samo zbog njihovih sebicnih interesa, interesa US.Nista nema logicno u njihovoj prici, jos manje u njihovom djelovanju, nametanjem zakona mimo zvanicnih institucija BiH. Mislim da oni rade u skladu sa SVOJIM SEBICNIM interesima upravo suprotno, samo da onemoguce ekonomski razvoj i da se mrzimo i svadjamo.Incko je svojim Zakonom i pod ostavkom upravo to uradio sad.Da bi se Incko slusao morao je to da zasluzi kod sva tri naroda, a to nije.Samo se priklanja Bosnjackoj politici, a ni vlast u FBiH nije formirao, nije uspio, a od izbora prosle 3 pune godine.Zasto nije promjenio Izborni zakon!? Nece, ne interesuje ga.Lakse je donijeti Zakon koji podigao tenzije, strucnjak.Nema on rezultata svoga rada, osim sto misli da je donosenjem ovog Zakona, rezultat njegovog rada vidljiv. Jadno, kukavicki i zlonamjerno prema narodu koji se treba uvazavati i njegova volja postovati.Svi znaju da je rat u BiH bio gradjanski a ne neka agresija, kako su ovakvi poput Incka pricali cijelo vrijeme, cak i bombardovanje izvrsili bez ikakvog pravnog osnova UN. Propast medjunarodnog prava i ocito bully ponasanje, na prvom mjestu US.

vladimir

27.07.2021. 22:28

Sve to što zamerate entitetu RS upravo radite vi, a to je nepoštovanje "dejtonskog sporazuma" i njegova uzurpacija sa NAKAZNIM "zakonom" predstavnika /u odlasku/ OHR! Čista PROVOKACIJA i "miniranje" suživota tri naroda u BiH! To što ste saglasni /da ne kažem/ autori sa takvom proklamacijom je vaš problem a na Republici srpskoj je da odluči u novonastaloj situaciji da li će učestvovati na sednicama BiH! Šmita odmah "zaboravite" jer je neprihvatljiv za Srbe, a ako insistirate NE RAČUNAJTE na RS u sastavu BiH!

RAKONI

27.07.2021. 22:45

Ako je ovo tacan stav Americke ambasade onda prvi put vidim da je korektno postupila jer nigde ne navodi taj izmisljeni genocid koji je Incko verovatno izmislio po nalogu Nemacke tako da bi se smanjila uloga genocida koju je ona sprovela tokom drugog svetskog rata nad Srbima !!

Rašo

27.07.2021. 22:51

Ха, ха, ха, ... Велика сила упала у проблем! Немојте Срби, пустите то што хоћемо да вас све побијемо и прогласимо злочинцима него гледајте економски раст и прихватите цара кога вам ми поставимо супротно сваком закону, договору, процедури, ... Па да вам не буде много господо Амери?

Bonaparta

27.07.2021. 23:10

Zadnje vreme došlo kada ti o moralu i genocidu pričaju naslednici 3 Rajha, koji su ne jednom nego dva puta bacil atomsku bombu na nedužne ljude. O ubijanju u Vijetnamu, Srbiji, Iraku, Avganistanu, Čileu itd itd.

Saša

27.07.2021. 23:44

Ja nisam genocidan, ja sam potomak žrtava genocida, ja neću da ćutim, hoću slobodno u sred Sarajeva, ako odem tamo, da pričam glasno i jasno sa genocida nije bilo u Srebrenici. Zločin da, ali genocid ne. A za zločin, neka pitaju Orića šta je radio pre srebrenice... Pa ce razumeti poruku.

Miki

28.07.2021. 00:52

Dobro dosli u novi rat. Dejton nikada nije mogao opstati jer u principu ne odgovara nijednoj strani. Muslimani kao vecinska populacija smatraju da imaju prednost ali ocigledno nisu naucili nista od 92-95.