DODIK: Ovo je trenutak kada treba da pokažemo nacionalno jedinstvo!

Tanjug

25. 07. 2021. u 08:51

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pokretanje peticije, kao vid protesta protiv anticivilizacijske odluke Valentina Incka, njegov lični čin otpora prema jednoj takvoj odluci.

ДОДИК: Ово је тренутак када треба да покажемо национално јединство!

FOTO: Novosti

Dodik je za Srnu naglasio da je peticiju potpisao slobodno i s punom svešću o važnosti teme i trenutka i prepušta svima da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

- Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji će na bilo koji nacin pružiti otpor i dici glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet. Ako su to i peticije koje bi pokrenuli kao politicke partije i to podržavam, jer smatram da ovo nije trenutak za partijska nadgornjavanja i da je ovo trenutak kada treba da pokažemo nacionalno jedinstvo - istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajuci Inckov osvetnički akt, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

- U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornist, niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija. Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo posljednja linija odbrane našeg dostojanstva - ukazao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inckovog akta, ako nisu ucestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je sprečili, a znali su za nju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)