MOMČILO 2010. IZGUBIO BLIZANCE, SAD STREPI ZA UNUČE: Dramatična sudbina porodice iz Paraćina, za život čije se bebe bore lekari u Beogradu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

02. 02. 2024. u 08:00

DOK se lekari u Kliničkom centru u Beogradu bore za život četvoromesečne bebe muškog pola koja je, kako je potvrđeno, 29. januara oko 22 sata sticajem nesrećnih okolnosti ispala sa gelendera prvog sprata pravo u podrum stambene zgrade u Paraćinu, policija utvrđuje sve činjenice pod kojima je do nesreće došlo.

МОМЧИЛО 2010. ИЗГУБИО БЛИЗАНЦЕ, САД СТРЕПИ ЗА УНУЧЕ: Драматична судбина породице из Параћина, за живот чије се бебе боре лекари у Београду

Foto: Z. Rašić

Nadležna Policijska uprava, za sada, nije se izjašnjavala o ovom slučaju, a Osnovno javno tužilaštvo je obavešteno i naloženo je pribavljanje lekarske dokumentacije i praćenje zdravstvenog stanja deteta. 

Foto: Z. Rašić

- Saslušani su svi koji su bili na mestu događaja, oba roditelja bebe i njen deda po ocu. Te večeri vraćali su se sa neke proslave. Bebu je deda izneo iz automobila u nosiljci i svi su krenuli uz stepenište ka stanu u kom žive. A onda je deda spustio nosiljku na gelender na prvom spratu da bi sklonio detetu ćebence sa lica. Utvrđuje se kako je u tom trenutku tačno došlo do pada bebe, koja je propala kroz prostor između stepenica pravo u podrum - kaže izvor "Novosti" i dodaje da je sa njima bila i devojčica, starije dete mladog bračnog para.

U zgradi u kojoj živi cela porodica, kojoj se ova nesreća desila, svi su u šoku i na sva naša pitanja samo su odmahivali rukom. Jedan od komšija kaže da je Momčilo Đ., bebin deda koji ima oko pedeset godina, vrlo potresen i da spava pod sedativima. Ostatak porodice je u Beogradu, gde strepi nad životom deteta. 

- Kao da zla kob prati tu porodicu. Momčilu i njegovoj supruzi, koja je medicinska sestra, 2010. godine desila se strašna tragedija. Dvoje dece, sin i ćerka blizanci, izgoreli su u požaru u iznajmljenoj kući u kojoj su tada živeli, u selu Glavica! Svi mediji su o tome tada pisali. Stradala deca imala su tri godine. U kući je u tom trenutku bio i njihov stariji, jedanaestogodišnji sin. On je otac sada povređene bebe. Soba u kojoj su bili blizanci potpuno je izgorela, a dečak je bio u drugom delu kuće i nije mu se, srećom, ništa dogodilo - priča sagovornik "Novosti".

IZBEGLI SA KOSOVA I METOHIJE

KAKO saznajemo, porodica je kupila stan u jednoj od mnogobrojnih zgrada u ovom stambenom bloku i svi su tu zajedno živeli, nakon što su se preselili iz Glavice posle tragedije koja ih je tamo snašla. Reč je o porodici koja je davno raseljena sa Kosova i Metohije, a u paraćinsku opštinu tada su došli iz Kline.

Paraćinsko naselje Jagodnjak ne pamti da se ikad desilo ovako nešto i svi koji su čuli za nesreću, nadaju se da će se beba izboriti i preživeti.

Sam događaj je za nevericu, kažu, ali nikad se ne zna šta sve život može "da namesti".

- Teško je i roditeljima i dedi, ne mogu da se priberu. Sve zgrade tog tipa, inače, imaju takva stepeništa, sa prostorom između njih, pa se može propasti u podrum. Stvarno nebezbedno, posebno za decu koja su po prirodi nestašna, radoznala i svašta rade. Ti podrumi su plitki, više su sutereni i stanari tu drže različite stvari. Ali eto, nikome nikada ni na kraj pameti nije bilo da može da se desi ovako nešto - kaže, vidno potresen, jedan komšija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!