UMESTO SINA, SAHRANILI NEPOZNATOG MUŠKARCA: Gardaševići zaprepašćeni - u kovčegu nije bio Boris, već čovek sa nanogvicom (FOTO)

V. KADIĆ

21. 04. 2023. u 22:00

TO nije moj sin! On nije imao nanogvicu! Ovo je užas. Sahranili smo pogrešnog čoveka!

УМЕСТО СИНА, САХРАНИЛИ НЕПОЗНАТОГ МУШКАРЦА: Гардашевићи запрепашћени - у ковчегу није био Борис, већ човек са наногвицом (ФОТО)

Privatna arhiva

Ovako, za "Novosti", govore Danica i Milisav Gardašević, zaprepašćeni roditelji Borisa (32), mladića sa Cetinja, studenta ekonomije i specijalističkih studija za računovodstvo i reviziju u Londonu, za kojim se traga od 18. decembra prošle godine, kada je prijavljen njegov nestanak.

Majka i otac kažu da su mislili da je na njihovu muku stavljena tačka 8. januara ove godine kada su telo utopljenika iz reke Morače izvadili ronioci, a njima Boris, kako dodaju, isporučen u limenom sanduku.

- Nije me prevario majčinski instinkt, jer sam osećala unutrašnji nemir, nevericu. Bila sam sigurna da u kovčegu nije moj Boris. Nisam mogla to da proverim, jer je sanduk bio zakovan. Tek ovih dana kada smo dobili fotografije sa obdukcionog nalaza shvatili smo da sam bila u pravu. U našoj grobnici je sahranjen neko drugi, nama nepoznat čovek! Imamo sva dokumenta, slike koji potvrđuju ove naše tvrdnje. Na fotografijama se vidi čovek sa nanogicom. A Boris nije pripadao tom svetu. On je bio intelektualac. Nikada sebi ne bi dozvolio da uđe u bilo kakve mutne vode, voleo je život i u njemu uživao. I nikada se ne bi odlučio na samoubistvo, jer znam, iako je bio hrabar, kao svaki normalan čovek  plašio se smrti - priča za "Novosti" Borisova majka Danica, rodom od Radulovića iz Pješivaca kod Nikšića.

Milosav, otac Borisov, dodaje da mesecima nemaju sna, ali da im ova situacija koliko-toliko uliva nadu da bi možda njihov sin mogao biti živ.

- I verujemo da će nam se Boris odnekud javiti. Posebno smo uvereni u to nakon ovog saznanja da smo sahranili nepoznatog čoveka. Živ je moj sin - nada se Gardašević.

Foto: Privatana arhiva

Boris je nestao nakon što je sa Cetinja stigao u Podgoricu autobusom, iz kojeg je, kako se pretpostavlja, izašao kod marketa "Venkor" ili kod tržnog centra "Big fešen". Ronioci su tog dana dobili obaveštenje da je jedna osoba  skočila u Moraču sa Mosta Blaža Jovanovića. O svemu tome roditelji nestalog Borisa su, kako kažu, obavešteni tek 12 dana kasnije u cetinjskoj policiji. Kako tvrde, tada im je, međutim, saopšteno da osoba koja je skočila u Moraču, prema iskazu očevidaca ne odgovara opisu njihovog sina. Danica i Milisav se pitaju da li je moguće naći vezu između slučaja kada je navodno nepoznata osoba skočila u Moraču u 14.20 i činjenice da je 35 minuta kasnije poslednji put lociran signal Borisovog mobilnog telefona.

SAUČEŠĆE IZ BRITANSKE AMBASADE

ČIM se pročulo da je naš Boris, kako smo tada mislili, pronađeni utopljenik, iz ambasade Velike Britanije u Podgorici stigao nam je telegram saučešća. Neizmerno smo im zahvalni zbog toga, ali evo, odjednom nam se rodila nova nada da naš sin nije mrtav, već da je živ - gotovo istovremeno govore Danica i Milisav. 

Iako su minulih meseci bili u očaju posle ovih poslednjih dešavanja i saznanja da je osoba koju su sahranili imala nanogvicu i da sigurno nije njihov sin, Danici i Milisavu se vratila nada u život njihovog jedinca i mezimca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili