MAKARONE SA MLEVENIM MESOM U BEŠAMEL SOSU: Bogato pospite sirom i imaće zlatnu koricu (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2023. u 14:00

MAKARONE se brzo spremaju, a idealno se slažu sa gotovo svakom namirnicom, pa imate bezbroj mogućnosti za nadeve.

МАКАРОНЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Богато поспите сиром и имаће златну корицу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Dimitra's Dishes

Danas vam predlažemo da isprobate recept koji će vas oduševiti na prvi zalogaj, a to su makarone zapečene sa mlevenim mesom i bešamel sosom, a onda i bogato posute sirom. Uživajte! 

Foto: Printskrin Jutjub/ Dimitra's Dishes

Sastojci:

450 g makarona 

230 g mocarele 
Za meso:
900 g mlevenog mesa 
1 crni luk
5 čenova belog luka
850 ml seckanog pelata 
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1 kašičica sušenog origana
Za bešamel sos:
1/3 šolje maslinovog ulja
1/3 šolje brašna
4 šolje mleka
1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
2 jajeta
1 šolja parmezana

Foto: Printskrin Jutjub/ Dimitra's Dishes

 

Priprema:

Skuvajte testeninu i sačuvajte dve šolje vode u kojoj se kuvala. Stavite makarone u vatrostalnu posudu i posolite, pobiberite i pospite origanom. U tiganju na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli, a posle pola minuta dodajte i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa pospite cimetom.  Promešajte, pa dodajte pelat i šolju vode. Kuvajte dok se sos ne zgusne, nekih 25 minuta, pa sklonite sa šporeta.

U šerpu sipajte ulje, pa dodajte brašno. Brzo mešajte i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju posolite, pobiberite i pospite muškatnim oraščićem. Umutite jaja, pa im dodajte malo bešamel sosa, dobro sjedinite i sipajte ponovo u šerpu. Promešajte, pa dodajte parmezan i opet sjedinite. Dodajte meso u testeninu zajedno sa vodom u kojoj se kuvala. Preko sipajte bešamel sos i sve pomešajte.

Pospite rendanom mocarelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu