UŠTIPCI OD TIKVICA: Lagan recept idealan za letnji obrok
TIKVICE su dostupne tokom cele godine, te je šteta ne iskoristiti ih za spremanje ovog interesantnog jela. Niskokalorične su vrednosti, prepune C vitamina, kalijuma, fosfora i selena. Danas vam donosimo jedan recept iz bakine kuhinje - uštipci od tikvica!
Zasitni a ipak laki za stomak, uštipci od tikvica su odličan izbor! Lagani i vazdušasti, idealni su za doručak ili ručak.
Sastojci:
1 srednja tikvica
oko 20 kašika brašna
malo praška za pecivo
so
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Tikvicu izrendajte i posolite. Nakon desetak minuta dobro ocedite višak vode. Umutite jaja i brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo.
Testo treba da je gušće nego za palačinke. Zagrejati ulje i kašikom vaditi testo i sipati u vrelo ulje.
Ukoliko pripremate hranu sa manje ulja, ovako pripremljenu smesu možete ispeći i u rerni na pek papiru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
02. 08. 2023. u 07:00
NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
02. 08. 2023. u 18:15
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete
RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
27. 05. 2024. u 18:27
„ŽOGO BONITO“ ZA MALOG OGIJA: „Dečak leptir“ nastavlja borbu uz podršku heroja iz Superlige humanosti
FONDACIJA Mozzart za svaki pogodak u domaćem prvenstvu izdvaja 10.000 dinara, a najbolji igrač aprila Vinisijus Melo usmerio humanitarni fond za lečenje Ognjena Bojkovića
24. 05. 2024. u 16:00
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)