EVO KAKO LAKO I BRZO MOŽETE DA NAPRAVITE KOBASICE KOD KUĆE: Ukusnije i bolje od kupovnih

Новости онлине

22. 05. 2024. u 19:00

Prirodne kobasice, bez aditiva i veštačkih boja.

ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g svinjskog mesa
  • 450 g junetine
  • 100 g slanine
  • 1,5 kašičica morske soli
  • 1 kašičica celog semena žute gorušice
  • 1/2 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1/2 šolje hladne vode
  • 1 svinjsko crevo

Priprema:

Dobro isperite i ostavite svinjsko crevo da stoji u toploj vodi oko sat vremena. Za to vreme izdvojite jednu četvrtinu i svinjskog i junećeg mesa i iseckajte na sitne kockice. Isto uradite i sa slaninom. Ostatak mesa dobro sameljite i pomešajte.

U veliku vanglu prespite i seckano i mleveno meso, dodajte slaninu i sve začine, prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte koji minut.

Uz pomoć mašine za meso i specijalnog nastavka, ili korišćenjem običnog levka sipajte pripremljeno meso u svinjsko crevo, a potom ga na mesta zavrnite u prepoznatljiv oblik kobasice.

Pripremite pleh za pečenje i obložite ga papirom za pečenje.

Svaku kobasicu izbockajte na par mesta, i položite na pleh.

Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko jedan sat na 180 stepeni.  Ocedite višak tečnosti, okrenite kobasice i pecite ih još pet minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Pešić se vraća na klupu Pirota!

Kari’s on fire – Pešić se vraća na klupu Pirota!

SVUDA pođi, kući dođi – Pešić se vraća na klupu Pirota! Kako Mozzart sport saznaje, selektor košarkaške reprezentacije Srbije preuzima još jedan važan zadatak i diže ceo svoj rodni kraj na noge! Ova odgovorna dužnost poverena mu je u velikoj akciji Fondacije Mozzart i KSS-a, a svečana promocija zakazana je za subotu, 21. jun u 20.00 časova na Omladinskom stadionu u Pirotu!

19. 06. 2025. u 13:00

Komentari (0)

IZRAEL U ŠOKU! Ovome se nije nadao...