DOMAĆI RAŽANI HLEB: Domaći i aromatičan
Malo šta može zameniti ukus i miris domaćeg hleba. Ražani hleb je bogat, sočan i dugotrajan – ostaje svež više dana, a sa svakim parčetom oseća se tradicija i toplina domaće kuhinje.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 500 gr raženog brašna od celog zrna (tip 2000)
- 300 ml tople vode
- 1 kesica suvog kvasca (7 g) ili 20 g svežeg
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera ili meda (za aktiviranje kvasca)
Priprema:
U čaši pomešajte toplu vodu, šećer/med i kvasac. Ostavite 5–10 minuta dok se ne pojavi pena. U činiji izmešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac sa vodom. Zamesite lepljivo testo. Pokrijte testo krpom i ostavite 1 sat na toplom mestu da udvostruči zapreminu. Premesite i oblikujte veknu. Stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 220 °C. Pecite 15 minuta na toj temperaturi, pa smanjite na 190 °C i pecite još 30 minuta.
Uživajte!
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)