SLANI ŠTAPIĆI SA SIROM: Jednostavni, fini i hrskavi
Mekano testo u kombinaciji sa sirom osvojiće vas na prvi zalogaj. Lep izgled i još lepši ukus su dovoljni razlozi da se malo potrudite i ovo pecivo umesite sami.
Sastojci:
Za testo:
- 750 g brašno tip 400
- 250 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 ml vode
- 1 kocka (42 g) svežeg kvasca
- 4 kašike ulja
- 2 jajeta + 1 belance (žumance za premazivanje)
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 g sira (srednje tvrdoće)
- 50 g kajmaka
- 1 jaje
Priprema:
Testo: U zagrejano mleko i vodu dodajte kvasac, šećer, so, ulje, jaja i sa brašnom zamesite glatko testo. Ostavite da stoji pokriveno krpom 30 minuta da nadođe. Premesite ga i podelite na pet loptica. Svaku rastanjite na debljinu od 0,5 cm, premažite margarinom i stavite jednu preko druge. Rastanjite u oblik pravougaonika. Fil: Sir, kajmak i jaja pomešajte. Premažite testo, preklopite napola po dužini tako da donji deo testa štrči oko 2 cm pa tu ivicu presavijte ka unutra. Isecite trake širine 2 cm i uvijte u spiralu, a jedan deo spirala potom ukrug da dobijete ružicu. Poređajte u pleh obložen pek-papirom, pokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 min. Premažite umućenim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Gotovo pecivo pokrijte suvom krpom i kada odstoji 10 minuta može se poslužiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00
KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00
DžEFRI SAKS KOD TAKERA KARLSONA O BOMBARDOVANjU 1999: Cilj je bio da se razbije Srbija, kreira nova država i najveća američka baza
POZNATI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje "potlačenog" muslimanskog stanovništva već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike.
29. 05. 2024. u 16:49
"DA SAM PREDSEDNIK, BOMBARDOVAO BIH OVE GRADOVE": Tramp izneo šokantne tvrdnje, pa mnoge ostavio bez teksta
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi „bombardovao Moskvu“ ako bi tokom njegovog mandata ruske snage ušle u Ukrajinu, piše list „Vašington post“.
29. 05. 2024. u 14:02
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)