KAKO GRCI SPREMAJU PITU OD GOTOVIH KORA: Ovo je ubedljivo najjednostavniji i najukusniji način

Novosti online

05. 09. 2023. u 08:00

Najjednostavniju izradu pite od gotovih kora imaju Grci. Ovo je čisto savršenstvo. Ako ste već savladali pravljenje grčke proje ili kolača, vreme je da naučite da spremite i pitu po receptu iz Grčke:

КАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ ПИТУ ОД ГОТОВИХ КОРА: Ово је убедљиво најједноставнији и најукуснији начин

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr

Potrebno je:

  • Pakovanje kora za pitu
  • 2 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mleka
  • 80 ml maslinovog ulja
  • malo šećera
  • malo soli
  • 1 kašika brašna
  • kafena kašičica praška za pecivo
  • 100 ml vode

Za fil:

  • Šunka
  • Kačkavalj
 

Izrada:

Kore isecite na trake pa ih ostavite sa strane. Umutite jaja, jogurt, mleko, ulje, vodu, šećer, so, brašno i prašak za pecivo. Sve to izmešajte. U vatrostalnu činiju stavite pola od iseckanih kora za pitu. Prelijte ih obilno sa smesom koju ste umutili. Preko stavite kačkavalj, pa šunku, pa red kora i ostatak fila. Na vrh stavite kačkavalj i pecite na 180 stepeni Celzijusa dok pita ne porumeni.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)