SLANI MAFINI OD STAROG HLEBA, SLANINE I PAVLAKE: Jednostavno odlični

Novosti online

08. 05. 2024. u 16:02

Spremite brzo i lako ove jeftine hlebne kolačiće i uživajte u obroku.

СЛАНИ МАФИНИ ОД СТАРОГ ХЛЕБА, СЛАНИНЕ И ПАВЛАКЕ: Једноставно одлични

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci:

  • 250 g belog hleba (kriške, od prethodnog dana)
  • 2 glavice luka
  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 170 g sira
  • 2 kašike naseckanog začinskog bilja
  • 2-3 kašike brašna
  • 12 režnjeva slanine
  • 100 g kiselog milerama

Priprema:

Narežite na kockice slaninu i dve glavice luka te propržite na puteru. Pomešajte s mlekom, jajima, 170 g sira, začinskim biljem, hlebom i brašnom. Začinite. Ostavite da odstoji 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 kalupa za mafine i stavite u njih slaninu. Zatim ih napunite smesom od hleba, pospite preostalim sirom i pecite 20 minuta. 

(lepaisrecna/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUSRET PATRIJARHA PAVLA SA BEOGRADSKIM BOEMOM: Uputio mu je reči koje se i danas pamte