PILEĆE BELE ŠNICLE SA DINSTANOM ŠARGAREPOM: Ručak gotov za tili čas (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 03. 2023. u 18:00

ŠARGAREPA i belo meso savršen spoj

ПИЛЕЋЕ БЕЛЕ ШНИЦЛЕ СА ДИНСТАНОМ ШАРГАРЕПОМ: Ручак готов за тили час (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Pileće bele šnicle sa dinstanom šargarepom - Sastojci:

1/2 kg šargarepe

2 veze mladog crnog luka
1 veza belog luka
1 crvena paprika
so
biber
beli luk
ulje maslinovo

Pileće bele šnicle sa dinstanom šargarepom - Priprema:

Na ulju propržiti seckn mladi crni luk, pa dodati seckan beli lik i papriku.

Foto: Bakina kuhinja

 

Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.

Baka Jela je šargarepu servirala uz pileće bele šnicle.

Foto: Bakina kuhinja

 

Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti belim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti.

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno seckanim belim lukom. Fantaszija ukusa, uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)