JEREVAN PORUČIO BAKUU: Povucite trupe sa naše teritorije

Tanjug

15. 05. 2021. u 15:19

JEREVAN izražava nadu da će Baku odustati od dalje ekskalacije i da će povući svoje trupe sa jermenskih teritorija, izjavila je danas predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdalijan.

ЈЕРЕВАН ПОРУЧИО БАКУУ: Повуците трупе са наше територије

Foto: Depositphotos

- Ponovo ističemo da je Azerbejdžan upao na suverenu teritoriju Jermenije. Zahvalni smo porukama koje su naši partneri iz inostranstva uputili Azerbejdžanu da odmah povuče svoje vojne formacije sa jermenskih teritorija.

Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije izražava nadu da će Baku poslušati ove savete i da neće dodatno pogoršavati situaciju. Jermenija je odlučna da preduzme sve potrebne mere radi očuvanja svog teritorijalnog integriteta i o tome smo obavestili i naše partnere u inostranstvu  poručila je Nagdalijanova, prenosi TAŠ.

Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinijan upozorio je prošle srede da su azerbejdžanske oružane snage upale 3,5 kilometara u teritoriju Jeremenije.

Nakon obustave oružanih sukoba između Jermenije i Azerbejdžana prošle jeseni povremeno izbijaju pogranične razmirice između dve strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)