POTPUNA PUTINOVA POBEDA: Američki admiral otkrio šta bi uradio NATO u slučaju rata Rusije i Ukrajine

Novosti online

08. 05. 2021. u 19:19

U SLUČAJU rata između Rusije i Ukrajine Vašington i NATO će se „kategorički usprotiviti, ali neće ništa preduzeti“, rekao je penzionisani admiral američke mornarice i bivši glavni komandant NATO-a DŽejms Stavridis u članku za „Blumberg“.

ПОТПУНА ПУТИНОВА ПОБЕДА: Амерички адмирал открио шта би урадио НАТО у случају рата Русије и Украјине

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

- Ukrajina ne potpada pod bezbednosnu garanciju NATO-a koja glasi "napad na jednog je napad na sve" - piše Stavridis.

Prema njegovom mišljenju, u slučaju pogoršanja odnosa, sukob bi mogao da izbije u Crnom moru.

Stavridis ne isključuje mogućnost da bi tokom mogućeg rata Rusija koristila brze patrolne čamce sa krstarećim raketama klase „zemlja-zemlja“, helikoptere za prebacivanje specijalnih snaga i dizel-podmornice.

Stavridis pretpostavlja da bi u tom slučaju Moskva izvojevala potpunu pobedu. Pritom je istakao da NATO snage ne bi uspele da stignu u region dovoljno brzo, čak i ako bi htele.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

misa

08.05.2021. 19:49

Po toj logici, " nato nece intervenisati jer nije ugrozena ni jedna njena clanica", zivo me interesuje koja je clanica nato-a bila ugrozena 1999, kada su nas bombardovali. Ovo mi vise lici na njihov kukavicluk, jer treba stisnuti m..a i udariti na jaceg. Zlotvori.

buki

09.05.2021. 17:23

Ovaj priča kao da Nato agresori drže do nekih pravnih i moralnih normi. Na žalost, zlikovci su od istih operisani, pa cela priča pada u vodu i nema nikakve logike. Možda je čak i naručena, kako bi zavarali Ruse i stekli početnu prednost.