KRIM PORUČIO AMERICI: Uvreda je da se vratimo u okrilje Ukrajine!

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 09:20

Vice premijer vlade Krima i stalni predstavnik tog poluostrva pri predsedniku Ruske Federacije Georgij Muradov ocenio je uvredom poziv Vašingtona da se Krim vrati Ukrajini.

КРИМ ПОРУЧИО АМЕРИЦИ: Увреда је да се вратимо у окриље Украјине!

Foto: Pixabay

- Zahtevom da se teritorija Krima vrati Ukrajini američki Stejt department je uvredio ne samo starosedeoce ovog područja, već i sve građane koji su samostalno odlučili gde će živeti i sa kim, kao i svim narodima koji su se borili za sopstevni suverenitet i samovolju - rekao je on.

Muradov je rekao i da Krim nije samo teritorija, već narod koji se umnogome razlikuje od „mladih američkih kauboja“.

- Krim je sveto mesto, gde je pre više od 1.000 godina nastao ruski svet, to je koren istočno hrišćanske civilizacije. Ma šta da ti stejtdepartmentski neuki i mladoliki stručnjaci mislili, neće uspeti da se domognu krimskog korena koji je u sušti ruski jer je zaštićen ruskom državnošću - zaključio je on.

Podsetimo, Krim se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma koji je održan 16. marta 2014. godine. Za pripajanje Rusiji glasalo je 96,77 odsto birača u republici i 95,6 odsto u Sevastopolju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!