MASOVNA TUČA U JERUSALIMU NA IFTAR: Jednog Palestinca isprskali suzavcem, a onda su počele da lete stolice i tanjiri (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 20:36

NA Bliskom istoku nema mira, čak i za vreme ramazanskog posta, pa se nađu neke problematične osobe koje izazovu haos, pa se umesto svečane večere i opuštajećeg razgovora dogodila masovna tuča u kojoj je upotrebljen suzavac, a bogami leteli su tanjiri i plastične stolice, a ekipa sa ćoška koja je pokvarila slavlje namerno stigla je i da demolira šator.

МАСОВНА ТУЧА У ЈЕРУСАЛИМУ НА ИФТАР: Једног Палестинца испрскали сузавцем, а онда су почеле да лете столице и тањири (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter

Ova priča počela je u četvrti Sheikh Jarrah u Jerusalimu koja je naseljena Palestincima. Posle napronog dana stanari ove četvrti odlučili su da prirede iftar ( za neupućene večernji obrok tokom islamskog meseca ramazana, koji se uzima u prvi sumrak, neposredno posle zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta) kako bi opušteno večerali i popričali.

Međutim, grupi jevrejskih doseljenika se to nije nimalo dopalo, pa su odlučili da prekinu iftar i izazovu haos u čemu su i uspeli.

Telefonska kamera iz jednog od stanova u zgradi ispred koje se priređivao iftar zabeležila je trenutak kada grupa muškaraca dolazi i počinje haos.

Jedan od najeksponiranijih u ekipi koja je pokvarila večernje slavlje izvadio je suzavac i jednog od stanovnika ove četvrti isprksao. Usledio je uraganski odgovor od suprotne strane, kada su počele da lete stolice i posuđe. 

Neke od najsmelijih provokatora nisu zaustavile ni plastične stolice ni posuđe da demoliraju i šator.

Pretpostavlja se da je posle toga intervenisala policija, a poznato je da ona u Jerusalimu bez obzira ko je izgrednik bilo Palestinac ili Izraelac i nema baš milosti kad treba da se zavede red.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena