NAPETO NA GRANICI RUSIJE I UKRAJINE: Poleteo američki avion!

Novosti online

25. 04. 2021. u 21:56

AMERIČKI izviđački avion U-2 poleteo je sa aviobaze Fervord u Velikoj Britaniji zbog napetosti na rusko-ukrajinskoj granici, piše „Dejli mejl“.

НАПЕТО НА ГРАНИЦИ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ: Полетео амерички авион!

Foto: Printskrin

Prema informacijama lista, „supertajni“ špijunski avion je poleteo iz Engleske u izviđačku misiju u Evropu. Prema podacima autora, slanje U-2 na kontinent je usledilo nakon što su ruske trupe, nakon završetka vojnih vežbi na jugu i zapadu zemlje, počele da se vraćaju u svoje baze.

- Prisustvo U-2 u Evropi je upozorenje Moskvi - navodi se u tekstu.

Špijunski avioni se poslednjih nedelja često mogu videti iznad aviobaze u Glosterširu, ali Ministarstvo odbrane Velike Britanije i Ratno vazduhoplovstvo SAD ne otkrivaju razloge porasta aktivnosti špijunske letelice, piše autor članka.

Na Zapadu se redovno čuju optužbe o „agresivnim akcijama“ Rusije protiv Ukrajine. Između ostalog, Moskvu kritikuju za izvođenje vojnih vežbi. Kremlj na to odgovara da se ruske trupe kreću u okviru svoje granice i da nisu nikome pretnja.

Moskva, međutim, poslednjih godina primećuje porast vojne aktivnosti NATO-a kod zapadnih i južnih granica. Države alijanse redovno izvode manevre i modeliraju napad na Rusiju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a