MAKRON PROMENIO MIŠLJENJE O UPOTREBI SPUTNJIKA VE: "Ne mislim da je ruska vakcina danas rešenje za ubrzanje imunizacije stanovništva"

Tanjug

18. 04. 2021. u 21:28

RUSKA vakcina protiv kovida Sputnjik V u ovom trenutku verovatno neće igrati ulogu u naporima Evropske unije da ubrza svoju vakcinaciju, jer još uvek nema odobrenje evropskog regulatora, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

МАКРОН ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ О УПОТРЕБИ СПУТЊИКА ВЕ: Не мислим да је руска вакцина данас решење за убрзање имунизације становништва

Foto: AP

- Ne mislim da je ruska vakcina danas rešenje za ubrzanje, jer će biti potrebno vreme da se dobije odobrenje evropske agencije i trebaće vremena da se na našem kontinentu proizvede takva vakcina - rekao je Makron za američku televizijsku mrežu Si-Bi-Es u intervjuu emitovanom danas.

On je ukazao na činjenicu da je proizvodnja vakcina u Evropi ubrzana i da će Francuska biti u situaciji da ispuni svoje ciljeve uz pomoć onoga što ima sada.

Prema francuskom lideru, nekoliko država članice EU odlučile su da započnu rasprave o Sputnjiku, ali u EU postoji i nekoliko jednostavnih principa.

- Prvo, ako naše evropske sanitarne vlasti ne priznaju vakcinu, ne postoji način da se ova vakcina upotrebi na našem tlu. I u ovoj fazi ruska vakcina nije priznata od naših vlasti - rekao je francuski predsednik.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)