ZELENSKI SA MAKRONOM I MERKELOVOM: "Informisao sam lidere Nemačke i Francuske o kršenju primirja"

Novosti onlajn

16. 04. 2021. u 17:39

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i tom prilikom dogovoreno je da se 19. aprila održi sastanak Normandijske četvorke na nivou savetnika.

ЗЕЛЕНСКИ СА МАКРОНОМ И МЕРКЕЛОВОМ: Информисао сам лидере Немачке и Француске о кршењу примирја

Foto: EPA

- Razgovarali smo o bezbednosnoj situaciji na jugoistoku Ukrajine, informisao sam lidere Nemačke i Francuske o kršenju primirja - rekao je on.

Zelenski je kazao i da se nada da će predstojeći susret Normandijske četvorke na nivou savetnika dovesti do toga da se ponovo uspostavi primirje u Donbasu.

Režim prekida vatre je na početku funkcionisao, međutim... Očekujemo da će se primirje ponovo uspostaviti nakon tog sastanka - naglasio je on.

Takođe je rekao i da je spreman za susret lidera Normandijske četvorke, između ostalog i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom kako bi svi skupa razgovarali o bezbednosnoj situaciji na jugoistoku Ukrajine, kao i o deokupaciji ukrajinskih teritorija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)