POZIV američkog predsednika Džoa Bajdena Vladimiru Putinu da održe sastanak prikazan je u sredu u Moskvi kao znak da je Vašington prvi popustio u sukobu s Rusijom oko Ukrajine.

Komentari (3)

Željko Puškar

14.04.2021. 20:23

Gari Kasparov nije niti će biti ruska šahovska legenda,odrekao se Rusije 2ooo.godine,postao "liberal"i političku karijeru pokušava da gradi kao protivnik današnje Rusije i Vladimira Putina.Ima hrvatsko državljanstvo i živi u Hrvatskoj...

Dejan2019

15.04.2021. 08:10

To se zove strahopoštovanje a ne poštovanje, ako znate za razliku? I nije nikakva pobeda, nego razlika između razuma u bahatosti. Ko je pobedio videće se tek ne kraju, kada se bude videlo ko će da izgubi. Baš kao što je bilo i u prošlom hladnom ratu. Nuklearno naoružanje onemogućava brze pobede, već insistira na iscrpljivanju. Biće još dosta žrtvi poput Ukrajine, pre nego što se bahatost pripitomi. To će ponovo biti višedecenijska borba. Nadam se da će tada, Rusija konačno biti iskreno prihvaćena kao ravnopravna, kao što je to bilo da Nemačkom posle njenog drugog poraza. Tu se nalazi i izvesna šansa i za nas.