BAJDEN PODVIO REP ZBOG UKRAJINE: Posle uvreda za Putina, sada svi vide koliko je Rusija nadigrala SAD

Novosti online

14. 04. 2021. u 19:42

POZIV američkog predsednika DŽoa Bajdena Vladimiru Putinu da održe sastanak prikazan je u sredu u Moskvi kao znak da je Vašington prvi popustio u sukobu s Rusijom oko Ukrajine.

БАЈДЕН ПОДВИО РЕП ЗБОГ УКРАЈИНЕ: После увреда за Путина, сада сви виде колико је Русија надиграла САД

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

Dajući naznake da se već radi na organizovanju mogućeg sastanka u Finskoj, ruski zvaničnici govore da se Moskva konačno tretira s poštovanjem koje zaslužuje.

Mnogi su istakli da je taj telefonski poziv bio američka inicijativa, te da izjava Bele kuće nije uključivala kritiku stanja ljudskih prava u Rusiji ili zatvaranje  Alekseja Navalnog.

- Bajden je tražio jučerašnji telefonski razgovor, Bajden je nazvao i Bajden je želeo razgovarati o samitu - rekao je voditelj Vladimir Solovjev.

Čak su i protivnici Kremlja izjavili da je najava samita pobeda za Putina.

- Samit? O čemu SAD treba razgovarati s Putinom? To je upravo ono za čim je Putin žudeo, dobiti legitimitet jedan na jedan s SAD-om - napisao je na Tviteru Gari Kasparov, ruska šahovska legenda i Putinov kritičar.

Novinar Fjodor Lukjanov, rekao je da će Kremlj sada predstaviti mogućnost održavanja sastanka kao "veliko postignuće".

- U Rusiji će mogućnost sastanka biti predstavljena kao veliko postignuće, i u određenom smislu jeste, jer je ne tako davno Bajden izrekao uvrede na Putinov račun, a kada je zamoljen za razgovore, rekao je da nema vremena - rekao je Lukjanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Željko Puškar

14.04.2021. 20:23

Gari Kasparov nije niti će biti ruska šahovska legenda,odrekao se Rusije 2ooo.godine,postao "liberal"i političku karijeru pokušava da gradi kao protivnik današnje Rusije i Vladimira Putina.Ima hrvatsko državljanstvo i živi u Hrvatskoj...

Dejan2019

15.04.2021. 08:10

To se zove strahopoštovanje a ne poštovanje, ako znate za razliku? I nije nikakva pobeda, nego razlika između razuma u bahatosti. Ko je pobedio videće se tek ne kraju, kada se bude videlo ko će da izgubi. Baš kao što je bilo i u prošlom hladnom ratu. Nuklearno naoružanje onemogućava brze pobede, već insistira na iscrpljivanju. Biće još dosta žrtvi poput Ukrajine, pre nego što se bahatost pripitomi. To će ponovo biti višedecenijska borba. Nadam se da će tada, Rusija konačno biti iskreno prihvaćena kao ravnopravna, kao što je to bilo da Nemačkom posle njenog drugog poraza. Tu se nalazi i izvesna šansa i za nas.