BIVŠI PREDSEDNIK BI DA PUCA Kozak: Ulazak u rat protiv Rusije ne bi bio pucanj u nogu, već u slepoočnicu

PRVI predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk (86) izjavio je pred TV kamerama kanala " Ukrajina 24" da je spreman da puca iz ličnog oružja ako padobranac sa ruskom zastavom doskoči u blizini njegove kuće.

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК БИ ДА ПУЦА Козак: Улазак у рат против Русије не би био пуцањ у ногу, већ у слепоочницу

Foto: Arhiva

 - Pucaću do poslednjeg  metka  dok budem mogao da držim u rukama oružje i dok budem video neprijatelja.Tog kučkinog sina nisam zvao na prag moje kuće i ubiću ga čim se pojavi. Šta će biti dalje mene ne interesuje, ali ja ću ubiti padobranca, kazao je  Kravčuk.

Bilo bi svakako interesantno da je posle takve tragikomične izjave neko testirao Kravčuka koliko ima alkohola u krvi kad bunca o ruskim padobrancima sa zastavama koji   doleću u njegovo dvorište. Ostareli  Kravčuk koji je zajedno sa  Borisom Jeljcin i beloruskim liderom  Stanislavom  Šuškevičem u decembru 1991 razvalio SSSR sada bi i da ratuje. Umesto da kao predstavnik Ukrajine na trojnim pregovorima za realizaciju Minskih dogovora traži način kompromisa on se junači i hrabri usijane glave da se pripremaju za rat sa Rusijom.

Foto: Arhiva

 

One koji bi  hteli da ratuju sa Rusijom upozorio je Dmitrij Kozak zamenik rukovodioca  predsedničke administracije Rusije da bi za njih to bilo tragično.

 - Ulazak u rat protiv Rusije ne bi bio pucanj sebi u nogu već u slepoočnicu. Ako  rukovodstvo u Kijevu odluči da napadne Donjecku i Lugansku oblast gde živi oko 500 hiljada Rusa (koji imaju  ruske pasoše) Moskva mora da zaštiti svoje građane, kazao je  Dmitrij Kozak.

Sadašnje  ukrajinsko  rukovodstvo Kozak je usporedio sa decom koja se igraju šibicama. Dokle može da dovede ta opasna igra oni bi morali da znaju.

Predsednik Zelenski je osmog aprila posetio svoje jedinice na prvim linijama  razvajanja u Donbasu. Sve više se priča kako je ukrajinska armija spremna za rat ne samo protiv   narodne milicije Donjecke i Luganske oblasti već i protiv Rusije.

Na drugoj strani predsednik Donjecke samoproglašene  narodne republike Denis  Pušilin  prognozira  da  uskoro može da  zaista počne pravi rat. On objašnjava da posmatrači OEBS-a  tvrde da su vozovima Ukrajinci  dovezli na liniju  razgraničenja oko 600 jedinica oklopne tehnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri