RACIJA U IZBEGLIČKOM KAMPU: Uhapšeno devet osoba, uključujući članove Islamske države

Tanjug

28. 03. 2021. u 20:06

NA STOTINE vojnika predvođenih Kurdima na severoistoku Sirije uhapsilo je danas devet osoba, uključujući osumnjičene članove terorističke organizacije Islamska država, tokom bezbednosnog "čišćenja" kampa Al-Hol na severoistoku Sirije u kojem su smeštene porodice ekstremista.

РАЦИЈА У ИЗБЕГЛИЧКОМ КАМПУ: Ухапшено девет особа, укључујући чланове Исламске државе

Foto: Tviter printskrin

Snage su u saopštenju, koje je objavila kurdska novinska agencija Havar, navele da su uhapsile devet osoba, uključujući jednog Iračanina pripadnika IS koji je radio na regrutaciji, preneo je AP.

Nasilje je povećano proteklih meseci, tako da su od početka godine pristalice IS u kampu ubile 47 ljudi, navodi se u saopštenju.

Većina stanovnika kampa Al-Hol su pristalice IS, Iračani i Sirijci, ali ima i drugih nacionalnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi