EVROPA PRED GASNIM KOLAPSOM?: Popunjenost podzemnih skladišta gasa pala na 30%

Tanjug

26. 03. 2021. u 16:10

POPUNjENOST evropskih podzemnih skladišta prirodnim gasom pala je na 30 procenata, saopštila je danas ruska energetska kompanija Gasprom.

ЕВРОПА ПРЕД ГАСНИМ КОЛАПСОМ?: Попуњеност подземних складишта гаса пала на 30%

Arhiva

Prema izveštaju, zasnovanom na podacima Gasne infrastrukture Gasproma u Evropi, da bi se dopunili skladišni kapaciteti potrebno je najmanje 57 posto više prirodnog gasa nego prošle godine, jer grejna sezona još nije gotova.

Gasprom je naveo u saopštenju da je zaključno sa 25. martom u podzemnim skladištima bilo 25,5 milijardi kubnih metara gasa manje u odnosu na isti period prošle godine, prenela je agencija Anadolija.

Tokom prva dva meseca ove godine, Gaspromova proizvodnja prirodnog gasa je porasla za 7,8 procenata međugodišnje, na 89,9 milijardi kubnih metara, dok je izvoz skočio za 32,9 posto, na 34,5 milijardi kubnih metara, dodaje se u informaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...