(UZNEMIRUJUĆI FOTO) SEZONA LOVA NA DŽIHADISTE: Nepoznati napadači brutalno ubili dvojicu terorista

Novosti online

26. 03. 2021. u 15:17

KASNO uveče, 25. marta, neidentifikovani naoružani muškarci ubili su dva militanta Hajata Tahrira al Šama (HTS), povezanog sa Al Kaidom, u severozapadnoj sirijskoj regiji Idlib.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) СЕЗОНА ЛОВА НА ЏИХАДИСТЕ: Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста

Foto: Printskrin

Naoružani ljudi koji su se vozili motorom, pucali su i ubili militante u blizini grada Termanin u severozapadnoj pokrajini Idlib. Grad se nalazi između turske granice i oblasti pod kontrolom vlade u severnom Alepu.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad, koji je bio najnoviji u nizu operacija protiv HTS-a u Idlibu.

Pre otprilike nedelju dana, kontrolni punkt HTS-a na severnom ulazu u centar grada Idliba našao se na udaru. Dva militanta su povređena. Tajanstvena grupa koja sebe naziva "Abdulah Bin Anis Grup“ preuzela je odgovornost za napad. Ideologija i ciljevi grupe ostaju nepoznatim, prenosi South Front.

HTS je stekao mnogo neprijatelja radeći na učvršćivanju stiska nad Idlibom tokom poslednjih nekoliko godina. Teroristička grupa uključila se u sukobe sa drugim frakcijama Al-Kaide, kao i sa militantima koje podržavaju Turci.

Fotografije uznemirujućeg sadržaja možete pogledati OVDE OVDE.

Nedavni napadi predstavljaju ozbiljan izazov za vlasti HTS-a u Idlibu. Uprkos strogim merama grupe u regionu, napadi postaju sve smeliji.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)